Header Ads

Kredi Almak İçin Gereken Şartlar

Kredi Kullanabilmek İçin Kredi Notu Kaç Olmalı?

Kredi notu 1 ile 1.900 puan arasında oluşur ve 1 en riskli puan olurken, 1.900 ise en iyi puandır. Bankaların değerlendirmelerine göre değişmekle birlikte ise aşağıdaki tabloya benzer bir kredi notu değerlendirmesi kredi başvurusu sırasında yapılır. 

Bu değerlendirmede “en riskli” ve “orta riskli” grubun kredi kullanma şansı çok düşükken, az riskli grubun gelire bağlı olarak kredi kullanma ihtimali mevcut. İyi ve çok iyi gruplar ise gelirlerine orantılı olduğu sürece kredi kullanmakta çok fazla bir sıkıntı yaşamazlar. Bu konuda daha detaylı bilgi almak için Kredi Notum Kaç Olmalı yazımızı inceleyin.
10.000 TL 60 ay vade için en uygun güncel ihtiyaç kredisi faiz oranları:
*Tablodaki faiz oranları 20 bankanın "en uygun" kredi teklifine göre günlük olarak güncelleniyor. Ayrıca tüm bankaların faizlerine ulaşmak için kredi faizleri sayfamızı, gelire, aylık taksite göre hesaplama yaparak ödeme planı oluşturmak için kredi hesaplama sayfamızı ziyaret edin.

Kredi Notuna Göre Kredi Kullanma İhtimali 

Kredi Notu AralığıKredi Risk GrubuKredi Kullanma İhtimali
1-699En RiskliÇok Düşük
700-1099Orta RiskliDüşük
1100-1499Az RiskliGelire Bağlı
1500-1699İyiYüksek
1700-1900Çok İyiÇok Yüksek
Tablomuzda belirtmiş olduğumuz değerlendirmeler tamamen bir genellemedir. Bu sebeple çeşitli bankalarda özellikle gelir durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Ayrıca kredi notunuz riskli seviyede yer aldığı için kredi kullanmıyorsanız Kolay Kredi yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz.

Kredi notunuz riskli seviyede yer alıyorsa kredi kartına başvurun

Kredi notunuz riskli seviyede yer aldığı için kredi kullanamıyorsanız, 12 ay taksitli avans seçeneği ile kredi kartı edinebilirsiniz. Ayrıca kredi notunuzu yükseltmenin en hızlı yolu da aktif ve düzenli olarak kredi kartı kullanmaktır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Herhangi bir çözüm için "Sizin için" hazırız...
Bize Ulaşın