Header Ads

Kredi Kartı Asgari Ödeme Tutarı Nedir?

Kredi Kartı Asgari Ödeme Tutarı Nedir?

 Kredi kartı asgari ödeme tutarı, kredi kartı borcunun son ödeme gününe kadar ödemeniz gerek en düşük tutarıdır. Bu tutarın altında ödeme yaptığınızda borcunuza gecikme faizi işler. Asgari tutar ya da asgari tutarın üzerinde bir ödeme yaparsanız kalan dönem borcuna sadece akdi faiz işleyecektir.

İş Bankası kredi kartı asgari hesaplama, Akbank kredi kartı asgari hesaplama gibi işlemleriniz için bu sayfada yer alan kredi kartı Asgari Tutar Hesaplama aracını kullanabilir, dönem borcunuza göre bu ay yapmanız gereken minimum ödeme tutarını görebilirsiniz.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Kredi Kartı Asgari Ödeme Tutarı Hesaplama


Kredi kartı asgari ödeme hesaplama işlemi daha önce kart limitine göre ya da kartın son bir senede alınıp alınmamasına göre belirleniyordu ancak şu an bu oran tüm limitler için %20’dir. Bu oran mevcut dönem borcunuz için ödemeniz gereken minimum tutarı ifade eder. Bu tutarın altında ödeme yapmanız durumunda borcunuza gecikme faizi işleyecektir.

Paraf kredi kartı asgari hesaplama, İş’te Üniversiteli kredi kartı asgari hesaplama gibi tüm kredi kartlarının minimum ödeme tutarının hesaplanması için bu sayfada yer alan hesaplama aracını kullanabilir, dönem borcunuz için ödemeniz gereken minimum tutarın ne kadar olacağını görebilirsiniz.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kredi Kartı Neden Kullanıma Kapatılır?


Kredi kartının kullanıma kapatılmasının en önemli sebebi borcunuzu ödememeniz. Tıpkı kredi borçlarında olduğu gibi kredi kartı borçlarında da tanınan süre 90 gün. 90 günlük gecikmenin ardından kartınız kullanıma kapatılır ve hakkınızda yasal takip başlatılır. Yine kredi borcunda olduğu gibi bu 90 günlük süreçten sonra size borcunuzu ödemeniz için 7 günlük bir süre tanınır. Bu süreçte de borcunuzu ödemezseniz yasal işlemler başlatılacaktır.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz durumun dışında kredi kartınızı siz de dilediğiniz zaman kullanıma kapatabilirsiniz. Kredi Kartı İptali ile ilgili yazımızdan bu konuyla ilgili destek alabilirsiniz.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kredi Kartı Asgari Tutar Ödeme Tablosu


Kredi kartı asgari ödeme tutarı hesaplamasında daha önce kartın kaç yıllık olduğuna göre yapılırken şu an tüm kartlar için aynı oran uygulanıyor. Buna göre, hesaplama için kullanılan oranlara aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.

 1 Seneden Uzun Süredir Kullanılan Kartlar

 %20

 Yeni Alınan Kartlar

 %20

Kredi kartı asgari hesaplama Garanti BBVA, Ziraat Bankası, İş Bankası gibi hem özel hem de kamu bankaları için aynı oranlar kullanılmaktadır. Yasal olarak belirlenen bu asgari ödeme oranları herkes için ve tüm banka kartları için geçerlidir. Bu oranların altında ödeme yapıldığında borcunuza gecikme faizi işler ve borcunuzu ödememeye devam etmeniz durumunda hakkınızda yasal işlem başlatılabilir. Hakkınızda yasal işlem başlatıldığında kartlarınıza bloke konulur ve yasal sürecin sonunda genellikle maaş haczi çıkarak kredi siciliniz bozulur. Kredi sicilinizin bozulması ile birlikte bir süre yapacağınız tüm kredili ürün başvuruları bankalar tarafından reddedilecektir.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kredi Kartı Asgari Ödeme Sonrası Faiz Oranı

Kredi kartı borcunuzun asgari tutarını ödedikten sonra borcunuza akdi faiz işlemektedir. Kredi kartı borcu aylık azami akdi faiz oranı Mart 2021 itibari ile %1,25 olarak uygulanmaktadır. Aşağıdaki tabloda 1000 TL limitli kart için 2021 oranlarına göre yapılmış örnek tabloyu görebilirsiniz. Dilerseniz sitemizde yer alan Gecikme Faizi Hesaplama aracını kullanarak hesaplama yapabilirsiniz.

 Kart Limiti

 1000 TL

 Dönem Borcu

 700 TL

 Yapılacak Ödeme

 500 TL

 Asgari Ödeme Tutarı

 140 TL

 İşleyecek Gecikme Faizi

 4,30 TL

 Kalan Dönem Borcu

 145,16 TL


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Herhangi bir çözüm için "Sizin için" hazırız...
Bize Ulaşın