Header Ads

İcralık Borç Ödenmezse Ne Olur?

Bazı durumlardan dolayı tüketiciler borçlarını ödeyemez duruma gelebilmektedir. Bununla beraber ülkemizdeki icralık olan tüketici sayısında da ciddi bir artış vardır. Genel olarak icralık borç ödenmezse ne olur sorusuyla ilgili olarak araştırmalarına devam eden tüketiciler, yazımızın devamından önemli bilgilere ulaşabilir. Ayrıca tarafınıza gönderilen icra dosyasına itiraz etme hakkınız da bulunmaktadır. Bu icraya yaptığınız itirazın reddedilmesi halinde ise icra takibi kesinleşir ve yorucu bir yasal süreç başlar.


Öncelikle borçluların icra dosyalarına itiraz hakkı bulunduğunu söylemiştik. Bununla beraber itirazın reddedilme durumu da vardır. Eğer bir tüketici haklı bir sebebi olmadan icralık borca itiraz ederse kısa sürede reddedilen bu itirazla beraber borçlunun taşınmazlarıyla ilgili süreç başlar. Genel olarak icralık borç ödenmezse ne olur sorusunun yanıtına baktığımızda bu süreçte kişi çalışıyorsa, maaşının dörtte birine el konulmaktadır. Borçlu olunan banka, kişinin kurumuna bir tebligat gönderir ve bu şekilde süreç başlar. Eğer kişinin üzerinde herhangi bir taşınmaz mal varlığı bulunmuyorsa bu durumda sürecin daha farklı bir şekilde işlemeye devam ettiğini söyleyebiliriz.



İcra takibinin kesinleşme süreci iki farklı şekilde gerçekleşir. İlk olarak borçlunun itiraz hakkını kullanmaması halinde icra takibi başlar. Ayrıca bu durum borçlunun borcunu kabul ettiği anlamına da gelmektedir. Bir diğer süreç ise zamanında yapılan itirazlardır. Fakat bu itirazlara alacaklı kişinin karşı çıkması halinde icra takibi kesinleşir ve borçlunun taşınmazlarına icra konulur.

Bazı tüketiciler icra borcunu, üzerinde herhangi bir taşınmazı olmadığı için ödemek istememektedir. Ancak direkt olarak adrese gönderilen tebligatlara uymak gerekmektedir. Örneğin, çalışmayan ve herhangi bir geliri olmayan borçlular, bankadan gelen tebligata karşılık muhtarlıktan alacağı ‘fakirlik belgesi’ni gönderebilir. Zaten icralık borç ödenmezse ne olur sorusunun yanıtı da genel olarak bu şekildedir. Gönderilecek olan fakirlik belgesinde herhangi bir gelirinizin olmadığı ve sigortasız olduğunuz belirtilmektedir. Banka bu tebligata istinaden icra işlemlerini durdurabilir. Fakat çoğu zaman borçluları sürekli arayan avukat personelleri, ciddi bir rahatsızlık vererek tüketicilere çeşitli uyarılar yapmaktadır. Eğer çalışmıyorsanız, ödeme yapamayacağınızı veya taksitlendirme seçeneklerinden yararlanmak istediğinizi aktarabilirsiniz

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Herhangi bir çözüm için "Sizin için" hazırız...
Bize Ulaşın