Header Ads

Virman Nedir? Nasıl Yapılır?

 Virman, bir bankanın aynı şubesinde bulunan ve aynı kişiye ait olan iki hesap arasında yapılan transfer işlemidir. Şimdi bu işlemin detaylarına bakalım:

Virman Nedir? Nasıl Yapılır?

Virmanı bir bankacılık terimi olarak biliyoruz. Fransızca ‘virement’ kelimesinden dilimize geçmiştir. Transfer, aktarım gibi anlamlara gelmektedir. Peki, bu kelime tam olarak ne anlama geliyor?

Tıpkı EFT ve havale gibi para transferi işlemlerinden birisidir. Ancak yapılan işlemin virman olması için aynı kişinin, aynı banka şubesindeki hesapları arasında bir transfer olması gerekiyor.

Şimdi daha fazlasını merak edenler için virmanın ne olduğunu ve nasıl yapıldığını öğrenelim:

Virman Nedir?

Virman Nedir?Virman, bir bankanın aynı şubesinde bulunan hesaplarınız arasında yaptığınız para transferi işlemidir. Tanımdan da anlaşılacağı üzere bir kişinin aynı banka şubesindeki hesapları arasında bir işlem söz konusu olmalıdır.

EFT işleminde, farklı bankalarda bulunan hesaplar arasında aktarım yapılması söz konusudur. Havale ise aynı bankalar arasında gerçekleşen transferler için kullanılır.

Yukarıdaki tanımlar gereği virman genellikle havale ile karıştırılır. Ancak buradaki fark; havalede aynı bankalar arası transfer olmasıdır. Virmanda ise aynı banka şubesinde bulunan iki hesabınız arasındaki işlemlerden bahsedilir.

Bunları birer örnekle şu şekilde anlatabiliriz:

EFT, Havale ve Virman ÖrnekEFT: A bankasındaki bir hesaptan B bankasındaki bir hesaba aktarım.

Havale: A bankasındaki bir hesaptan yine A bankasındaki başka bir hesaba aktarım.

Virman: A bankasının X şubesinde iki hesabı bulunan bir kişinin, bunlar arasında aktarım yapması.

Başka bir örnek vermek gerekirse; bir bankada vadesiz mevduat hesabınız var. Bu hesabın bulunduğu şubede yatırım hesabınız olduğunu da düşünelim. Siz vadesiz hesabınızdan yatırım hesabınıza para gönderdiniz. İşte bu işlem virmandır.

Virman Nasıl Yapılır?

Virman Nasıl Yapılır?Virman işlemini gerçekleştirebileceğiniz birçok yöntem vardır. Bunlar arasında en hızlısı internet bankacılığıdır. Diğer seçenekler ile birlikte internet bankacılığında nasıl virman işlemi yapabileceğinize bakalım.

==========NAVİGASYON=========

KREDİ SİCİLİ NEDİR?

KREDİ NOTU YÜKSELTME?

KREDİ KARTI LİMİTİM NEDEN ARTMIYOR?

İCRA TAKİBİ KAÇ YILDA DÜŞER?

Eğer bankada bulunan hesaplarınız arasında virman işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız şubenizi kullanabilirsiniz. Bankanın şubesine giderek hangi hesaplar arasında virman yapacaksınız, tutarı ve hesapları belirtmeniz yeterlidir.

Böylelikle işlemleriniz banka görevlisi tarafından kısa sürede yapılır. Bu işlemi şubede yapabilmek için bankanın çalışma saatlerini dikkate almanız yeterlidir. Bunun dışında bir saatte yapacaksanız, diğer seçenekleri değerlendirmeniz gereklidir.

Bu seçeneklere bakıldığında da mobil bankacılık ve ATM’ler karşınıza çıkar. İnternet bankacılığı işlemleri arasında virman da mevcuttur. Mobil ve internet bankacılığı üzerinden kolayca bu işlemi yapabilirsiniz.

Şöyle ki elinizde bulunan internet bankacılığı kullanımı için gerekli müşteri bilgileri ile bankanın sitesine girersiniz. Diyelim ki vadesiz mevduat hesabınızdan yatırım hesabınıza para aktaracaksınız. Gerekli bilgileri girip, yatırım hesabınızı seçtiğiniz zaman aktarım gerçekleşecektir.

Virman işleminizi yapmak için internet bankacılığı kullanmıyorsanız ATM’lerden de gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik burada da aynı internet bankacılığında olduğu gibi bu işleminizi dilediğiniz saatte yapabilirsiniz.

Virman Yaparken Nelere Dikkat Edilir?

Virman Yaparken Nelere Dikkat Edilir?Virman işlemini gerçekleştirmek istediğinizde eğer şube işlem saatleri dışında bir zamandaysanız ATM, internet ve mobil bankacılık üzerinden işlem yapabilirsiniz. Peki, bu işlem için bir ücret ödeniyor mu? Hayır, virman işlemlerinden bir ücret alınmamaktadır.

Paranızı göndereceğiniz hesapları doğru seçmeniz ve miktarı doğru girmeniz önemlidir. Aslına bakıldığında virman işlemi, kendi hesaplarınız arasında olduğu için çok fazla hatalı işlem olmamaktadır.

Yani olsa bile kendinize ait olduğu için düzeltilmesi oldukça basittir. Geri virman işlemi yaparak oluşan hataları bankacınız düzeltebileceği gibi siz de rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu yüzden virman hizmetinde çok fazla sıkıntılı süreçler yaşanmaz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Herhangi bir çözüm için "Sizin için" hazırız...
Bize Ulaşın